Home

NieuwSLetter

 

Site vernieuwd

De website heeft een nieuwe layout. Belangrijkste reden om deze aan te passen was om de site beter leesbaar te maken op met name tables en mobiele telefoons. De site is nu responsive, wat betekent dat de kolommen, foto's, menu, etc., zich aanpassen aan de breedte van het beeld. De tekst blijft hierdoor goed leesbaar.

Er zijn vele apparaten (beeldschermen, tables, mobieltjes), besturingssystemen (iOS, windows, android, enz.) en browsers (explorer, chrome, safari, enz.). Niet alle combinaties zijn getest met de nieuwe site. Het kan daarom voorkomen dat een pagina niet goed wordt weergegeven. In dat geval verzoek ik u een mail te sturen naar de webmaster met daarin vermelding van het probleem.

Ad van de Ven
webmaster@mb107sl-club.nl

Locatie SLeutel-/Airco-/Taxatiedag 7 april gewijzigd

Door omstandigheden hebben we de locatie voor SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag op 7 april moeten wijzigen. Dit evenement vindt plaats bij MB dealer Ruttchen, Classic Partner en AMG Performance Center, te Breda.

Uitnodiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag op 26 en 27 mei met u vieren.

Een paar weken geleden hebben wij een oproep verstuurd aan alle leden om te inventariseren hoeveel leden interesse hebben om aan dit weekend deel te nemen en om eventueel te blijven slapen. Door de reacties op deze oproep hebben wij een scherp aanbod kunnen krijgen van de feestlocatie. De leden die op de oproep gereageerd hebben zijn dus niet aangemeld voor dit weekend, het was alleen een inventarisatie.

Waar gaan we vieren?
Bilderberg Hotel De Buunderkamp
Buunderkamp 8
6874 NC Wolfheze
https://www.bilderberg.nl/wolfheze/hotel-de-buunderkamp

Het programma
Zaterdag 26 mei
09.30 - 10.00 Ontvangst bij de inschrijftafel
10.00 - 11.00 Koffie met gebak
11.00 - 12.00 Bijeenkomst
12.00 - 13.30 Lunch
13.30 - 17.00 Korte rit of activiteit naar eigen wens (fietsen, wandelen, Kroller-Moller museum...)
17.00 - 19.00 Check-in en vrije tijd
19.00 - 24.00 Diner en feest met muziek
open eind Gezelligheid aan de hotelbar

Zondag 27 mei
09.00 - 11.00 Ontbijt
11.00 - 15.00 Rit
15.00 Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Voor de zaterdag vragen wij een eigen bijdrage van &euro 30,- per persoon.
Hiervoor krijgt u koffie met gebak, lunch, rit, diner en feest.
Op eigen kosten zijn de activiteit naar keuze, drank tijdens diner en feest, overnachting (incl. ontbijt)

Voor de zondag vragen wij een eigen bijdrage van € 7,50,- per persoon.

De kosten worden automatisch bij uw aanmelding via onze website verrekend en kunt u direct voldoen met iDeal, zoals dit bij elk evenement wordt gedaan.

Wilt u blijven overnachten?
Wij hebben een gereduceerd tarief voor de kamerprijzen kunnen bedingen,
namelijk € 89,- voor een tweepersoonskamer; dit is inclusief het ontbijt.
Maar let op: dit gereduceerde tarief is geldig tot en met 15 april!

Wanneer u gebruik wilt maken van een overnachting, dient u zelf contact op te nemen met het hotel en aan te geven dat u via de Mercedes-Benz Club reserveert: telefoon: +31 (0)26 482 11 66. Na 15 april gelden de reguliere kamerprijzen, zoals vermeld op de website van het hotel.

Komt u ook?
Indien u wilt deelnemen aan ons gezellige feestweekend, kunt u zich uitsluitend via de website aanmelden (tot en met 17 april) en aangeven op welke dag(en) u aanwezig wilt zijn.

Wij vragen dit ook aan alle leden die eerder al op onze oproep hadden gereageerd.

Vrijstelling geschorste autos
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, vult u dit dan in bij uw aanmelding onder de opmerkingen. Er is vrijstelling gegeven door de belastingdienst, dus uw geschorste 107 mag dat weekend gewoon de weg op!

De feestcommissie heeft erg veel werk zitten in de organisatie van dit weekend, dus we hopen dat er een grote opkomst zal zijn.

Dus graag tot ziens,

Het bestuur

Algemene Leden Vergadering met een rit

Beste 107–clubgenoten,

Met genoegen nodigt het bestuur u uit voor onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze wordt op zondag 22 april gehouden op een mooie nieuwe vergaderlocatie met prima parkeergelegenheid in de omgeving van Reeuwijk.

Het programma voor die dag is als volgt:
10.00 uur ontvangst; de koffie staat klaar en kunt u zich aanmelden bij de inschrijftafel.
11.00 uur begint de ALV.
13.30 uur lunch; aansluitend aan de ALV staat er een prima verzorgde lunch voor u klaar. Deze wordt u aangeboden door het bestuur.
13:30 uur start van de toerrit; u kunt zelf bepalen wanneer en met wie u vertrekt.

Deze mooie rit is georganiseerd door Art en Margriet Koelewijn en voert u vanuit het plassengebied door de Krimpenerwaard om vervolgens te eindigen in het weidenlandschap van het Groene Hart. Daar beëindigen we de dag met een hapje en een drankje en toasten we op een gezellig jubileumjaar.

Het is mogelijk om te blijven dineren op de eindlocatie. Dit is op eigen kosten. Wanneer u dit wilt, geeft u dit dan bij de opmerking aan bij uw aanmelding, zodat we het restaurant kunnen laten weten hoeveel personen er blijven dineren.

Ook wanneer uw 107 is geschorst, kunt u deelnemen aan de ALV en de rit. Er is voor deze dag vrijstelling gegeven door de belastingdienst. U moet dan wel bij de opmerkingen in de aanmelding aangeven dat u van deze vrijstelling gebruik wilt maken.

Om logistieke redenen vragen we u vriendelijk om u tijdig aan te melden, uiterlijk dinsdag 17 april. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot aanmelding gesloten. U kunt zich alleen aanmelden via onze website www.mb107sl-club.nl Geeft u hierbij duidelijk de volgende gegevens door:
- Met hoeveel personen komt u. (Max. 2 personen)
- Rijdt u met de rit mee; vult u dan het aantal deelnemers in, per persoon wordt automatisch € 7,50 berekend; dit kunt u op de volgende pagina via Ideal betalen.
- Wilt u blijven dineren; geef aan met hoeveel personen bij de opmerkingen.
- Is uw 107 geschorst? Vermeld dit bij de opmerkingen.

In het ledendeel van onze site (onder menukeuze ‘Voor leden’ en dan ‘ALV’) vindt u de relevante jaarstukken en de notulen van de ALV van 2017. Indien u punten in de vergadering wilt inbrengen, geef deze dan uiterlijk 17 april door op het emailadres secretariaat@mb107sl-club.nl.

Een paar dagen vóór de ALV ontvangt u de details over de locatie en het digitale routeboek. We rekenen op uw aller aanwezigheid.

Tot ziens op onze ALV.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

SLeuteldag / Aircodag / Taxatiedag 7 april Zuid-Beijerland

We hebben nu nog te maken met de laatste stuiptrekkingen van de winter, maar het cabrioseizoen gaat gelukkig binnenkort weer van start en dan laten we al die koude ellende achter ons. Over drie weken hebben we de eerste SLeuteldag van het seizoen 2018 bij Hans in Zuid-Beijerland. Iedereen kan hier zijn auto weer tiptop in orde maken voor bijvoorbeeld de Kingsday Classics toer op Koningsdag in de Krimpenerwaard (extern evenement) of onze ALV inclusief een prachtige toerrit op 22 april of de MB familiedag in Burgum op zaterdag 2 juni. Het is echt de moeite waard om deze grote afstand af te leggen, want er zal van alles te doen zijn deze dag. Meer info vind je via deze volgende link. We hebben weer een mooie gevulde agenda voor 2018 dus check de data op onze website om ze alvast te blokken in je agenda. Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite en klik op de knop “Club Voordeel“. Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info over aircosystemen vind je op onze website (klik hier). Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 7 april

Vincent Breur
techniek@mb107sl-club.nl

Technische dag Stolk Balkbrug zaterdag 24 maart

Aangezien onze club dit jaar 20 jaar bestaat hebben we nog meer evenementen gepland dan normaal. Naast Sleuteldagen en tourritten hebben we dit jaar meer informatiedagen en zaterdag 24 maart is onze eerste evenement in 2018 van onze eigen club en zijn we van harte welkom bij de familie Stolk te Balkbrug.
Het bedrijf, opgericht in 1950, is hedendaags uitgegroeid tot een specialist in onderhoud en reparatie aan Mercedes-Benz oldtimers, youngtimers en klassiekers. Verder houdt Maria Stolk zich ook nog altijd bezig met het restaureren van museale rijtuigen in bezit van musea en kastelen.
Deze dag krijgen we een rondleiding door hun mooie bedrijf van 1.300m2 met uitleg over de mogelijkheden voor onze SL(C)’s. Heb je vragen over antiroestbehandelingen, cabriodaken, type oliën , voordelen Evans waterloze koelvloeistof, lederrestauratie, plaatwerk of restauratie van houten interieurs et cetera dan zou ik niet te lang wachten en je gelijk aanmelden via de agenda op onze website. De inschrijving sluit op zondag 18 maart.

Er is plaats voor 35 personen dus om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te komen, vraag ik iedereen vriendelijk om deze dag geen introducees mee te nemen.

Ontvangst is om 10.00 uur en na een kopje koffie en koek zal de rondleiding om 10.30 uur beginnen. Lunch is inbegrepen en de dag eindigt rond 15.00 uur. Sommige afdelingen zijn verwarmd tot 17/18 graden, maar andere afdelingen zijn onverwarmd dus hou hier rekening mee met uw kleding.

Wij zijn zeer blij met de gastvrijheid van Pierre Louis , Maria en Jean Louis Stolk en ik hoop dat we veel leden mogen verwelkomen in Balkbrug om deze dag tot een succes te maken.

Tot zaterdag 24 maart.

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur
techniek@mb107sl-club.nl

Vooraankondiging feestweekend ter ere van 20 jarig jubileum

Dit jaar bestaat onze club 20 jaar en dat willen we graag met u vieren. Zoals u al op de agenda heeft kunnen zien, hebben we een feestweekend gepland op 26 en 27 mei op een mooie locatie op de Veluwe.

Hulp
In grote lijnen is het programma klaar, maar er is best veel te regelen. De feestcommissie kan nog wel wat hulp gebruiken, dus als u hier interesse in heeft, neemt u dan contact op met Heike Rieger van de feestcommissie via evenementen@mb107sl-club.nl

Komt u ook?
Om het allemaal goed te kunnen organiseren, is het belangrijk dat wij nu al een indicatie hebben van het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. Dit in verband met het reserveren van hotelkamers en uiteraard de catering. Wij zijn momenteel in gesprek met het hotel om speciale kamerprijzen te krijgen voor onze leden. Wanneer dit afgerond is, zullen wij u een email sturen met alle informatie, zodat u zelf (op eigen kosten) de kamer kunt reserveren. Wij vragen u daarom om via evenementen@mb107sl-club.nl te reageren, indien u van plan bent om dit feestweekend aanwezig te zijn, zodat we weten hoeveel kamers er nodig zullen zijn. Wilt u dit doen vóór 10 maart?

Het programma:
Zaterdag
09.30 - 10.00: Ontvangst
10.00 - 11.00: Koffie met gebak
11.00 - 12.00: Bijeenkomst
12.00 - 13.30: Lunch
13.30 - 17.00: Korte rit of andere activiteit, details volgen later
17.00 - 19.00: Check-in en vrije tijd
19.00: Diner en feest

Zondag
09.00 - 11.00: Ontbijt
11.00 - 15.00: Rit
15.00: Koffie met gebak en afsluiting

De kosten
Wij vragen een eigen bijdrage van € 30,- per persoon. Wanneer u deelneemt aan de activiteit op zaterdag, zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. De hotelovernachting is uiteraard voor eigen rekening, net zoals de drankjes tijdens het diner. Alle overige kosten zijn voor rekening van de club.

Vrijstelling geschorste auto’s
Wanneer u een geschorste SL(C) heeft en toch dit weekend aanwezig wilt zijn met uw auto, laat dit dan z.s.m. weten. Er is een mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen bij de belastingdienst door het bestuur.

Het bestuur

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Zoals u van ons gewend bent, nodigen wij u ook dit jaar weer uit om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen.

Dit jaar wordt deze receptie georganiseerd in samenwerking met Mercedes-Benz Club Nederland en Mercedes-Benz Automobiel Club.

Mercedes-Benz Nederland (de importeur van onze mooie wagens) faciliteert deze receptie door het atrium van hun hoofdkantoor aan ons ter beschikking te stellen.

De receptie is op zaterdag 20 januari tussen 15.00 en 17.00 uur
Inloop vanaf 14.30 uur
Het adres is van Deventerlaan 50 in Utrecht

LET OP:
Meld u zich vóór 11 januari aan via onze website
Geef aan met hoeveel personen u komt
En neem uw clubcard mee!
Deze dient u te tonen bij de ontvangsttafel

Tot ziens op 20 januari in Utrecht

Het bestuur

Zoeken op onze site