Activiteiten: 
NieuwSLetter

Rondleiding "Behind the scenes" bij Mercedes-Benz

Het Mercedes-Benz Classsic Club Management organiseert voor clubleden een rondleiding "Behind the scenes – Guided Tours for Clubs". Informatie hierover is alleen in het engels beschikbaar.
Volg deze link voor meer informatie.
Volg deze link voor het aanmeldformulier.

MB Familiedag Burgum zaterdag 20 mei 2017

Aangezien de MB familiedag vorig jaar heel goed is ontvangen, organiseren we samen met Autoschat www.autoschat.nl op 20 mei 2017 voor de tweede keer een leuke, gezellige en informatieve bijeenkomst van liefhebbers van oldtimers/youngtimers met een ster in het hoge noorden. Van 10.30 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het grote terrein van Autoschat in Burgum Friesland, waar van alles te zien en te doen zal zijn.

Deze MB familiedag is voor elke liefhebber van de auto met een ster. Alle MB-clubs en zijn uitgenodigd en we hopen dat het weer een beetje mee zal werken om er een onvergetelijke dag van te maken.

Er is veel te doen deze dag zoals:

 • Live muziek van 12.00-16.00 uur van de band Roots’66 www.rootssixtiesix.nl met muziek uit de jaren 1950/60/70
 • Taxatie van uw oldtimer voor een scherpe prijs van 85,- Geef u op via uw eigen club, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Sonax poetsdemonstratie. www.sonax.nl Er worden de hele dag poetsdemonstraties gehouden dus voor tips voor een perfect glanzende auto moet u even bij ze langsgaan. Uiteraard kunt u hier ook uw poetsmiddelen aanschaffen.
 • Autohoezenkoning. www.autohoezenkoning.nl Of het nu gaat om een autohoes voor de hele auto of alleen voor het afdekken van de cabriokap, hier slaagt u altijd.
 • Catering voor een heerlijk hapje en een drankje.
 • Uitdeuken zonder spuiten. www.dukendokter.nl Voor een speciale prijs kunt u een klein deukje (tot de grootte van een 2 euro muntstuk) door een specialist laten verwijderen.
 • Onderdelenbeurs van Wiebren uit Snits voor /8 en bijvoorbeeld heckflosse.
 • Beiboer parts www.beiboermbparts.nl voor nieuwe en gebruikte onderdelen van Mercedes en sinds kort ook nieuwe onderdelen van VW, Audi , Seat en Skoda.
 • Bedrijf Autotapijt (www.autotapijt.nl ) met o.a. kleurstalen van interieurbekleding, chromen kentekenplaathouders en windschermen.
 • Aircospecialist www.aircobolt.nl voor het controleren en opnieuw afvullen van de airco met het gas R437a.
 • Nico Ockhuisen neemt enkele auto’s uit zijn indrukwekkende verzameling mee, waaronder een Mercedes 300SL gullwing t.w.v. 1,2 miljoen.
 • TSL www.lare.nl Laat je door Remco Lablans overtuigen over de voordelen van TSL olie d.m.v. een demo met de Timken testmachine. Het is een zeer interessante toevoeging voor aan je motorolie met hele goeie eigenschappen.
 • Springkussen voor de kinderen.
 • Meerdere MB clubs zijn aanwezig, waaronder de MB107-club, MBCN, de S-klasseclub, maar ook diverse leden van de strich-8 club, Heckflosseclub , MB123 club, klassiekerforum en anderen.

Hou deze datum vrij in uw agenda en kom met of zonder uw old/youngtimer naar deze familiedag in Friesland. De MB familiedag is ook aangemeld bij de belastingdienst voor de evenementenregeling. Is je Mercedes geschorst en wil je toch met je oude Benz komen ? Meld je dan aan via secretariaat@mb107sl-club.nl o.v.v. naam, kenteken en type Mercedes-Benz.

U kunt zich opgeven via onze website en eventueel bij opmerkingen plaatsen of u een deukje willen laten wegwerken of een taxatie willen laten uitvoeren. Deelname aan deze dag is gratis.

Tot zaterdag 20 mei in Burgum !

Met vriendelijke groet,

Vincent Breur & Grietje Hartog

Adres Autoschat
Florynwei 5
9251 MP Burgum

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

Beste 107–clubgenoten,

Met genoegen nodigt het bestuur u van harte uit voor onze ledenvergadering. Deze wordt op zondag 28 mei gehouden wordt in de omgeving van het mooie Zeist. Het is een prima vergaderlocatie en er is een meer dan uitstekende parkeergelegenheid. Na uw aanmelding bij de inschrijftafel, staat de koffie vanaf 10.00 uur klaar. De ALV begint om 11.00 uur. Evenals voorgaande jaren bieden we u na de ALV weer een uitstekende lunch aan.
Vanaf 13.30 uur start de toerrit. Deze mooie rit, die ons gewaardeerd lid Louis van Vliet enkele jaren geleden heeft uitgezet, is door onze rittencoördinator, Hans van Dongen, enigszins ingekort. Dit was noodzakelijk omdat we deze keer pas na de middag gaan rijden en de rit anders te lang zou duren. We besluiten de rit weer op de startlocatie met een toast op een hopelijk geslaagd verenigingsjaar.

Wilt u blijven slapen en/of deelnemen aan een 3 gangen diner?
Het 3 gangendiner kost 32,50 per persoon. Wilt u ook overnachten? Dan kunt u een overnachting inclusief ontbijt reserveren voor €74,50 per kamer per nacht.
Opgave hiervoor dient u zelf met de betreffende locatie te regelen. Vermeldt u in dit geval in de aanmelding op de website op het eerste scherm bij ‘Geef hier eventueel uw opmerking’ dat u de gegevens van de locatie wilt ontvangen ivm reservering diner en/of overnachting.

Om logistieke redenen vragen we u vriendelijk om u tijdig aan te melden, uiterlijk woensdag 18 mei. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot aanmelding gesloten. U kunt zich alleen aanmelden via onze website. Geeft u hierbij duidelijk aan met hoeveel personen u komt.
Als u, eigenlijk vanzelfsprekend, ook met de rit meedoet, vragen we een kleine bijdrage van €10,- per auto. NB: de vaste kosten zijn op nul euro gezet omdat de rit optioneel is. Indien u met de rit meedoet, geef dan bij “Aantal auto’s voor de rit” het getal 1 in zodat u via iDEAL de bijdragen van €10,- kunt betalen.

Ook leden met een geschorste 107 kunnen meedoen door opgave via de website.Daarnaast moet er een email gestuurd worden naar secretariaat@mb107sl-club.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats en kenteken van uw geschorste 107.

U ontvangt na uw aanmelding een paar dagen voor aanvang van de ALV de agenda met gedetailleerde informatie en de relevante jaarstukken. We rekenen op uw aller aanwezigheid. Hoewel er (natuurlijk op voorwaarde goedkeuring ALV) gelukkig waardige opvolgers gevonden zijn voor de functie van voorzitter en penningmeester, is het bestuur nog steeds naarstig op zoek naar een bestuurslid evenementen. Als niemand zich aanmeldt, zal dit wellicht consequenties kunnen hebben voor de invulling van de agenda voor de komende jaren. En dat zou toch heel erg jammer zijn! Kom op, neemt contact op met één van ons.
Tot ziens op onze ALV.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Mercedes-Benz R/C 107 club Nederland,
Martin Vroegh, voorzitter a.i.

SLeuteldag / Aircodag / taxatiedag op 8 april in Zuid-Beijerland

Het is weer zover over drie weken wordt het seizoen 2017 traditioneel afgetrapt met de SLeuteldag bij Hans in Zuid-Beijerland. Iedereen kan hier zijn auto weer tiptop in orde maken voor bijvoorbeeld de Classic Stars toer op 23 april in Aalsmeer of de Kingsday Classics toer op Koningsdag in de Krimpenerwaard. Dit zijn externe evenementen en ons eerste eigen evenement is de MB familiedag in Burgum op 20 mei. Het is echt de moeite waard om deze grote afstand af te leggen, want er zal van alles te doen zijn deze dag. Meer info vind je via deze link. We hebben weer een mooie gevulde agenda voor 2017 dus check de data op onze website om ze alvast te blokken in je agenda.
Op deze SLeuteldag zal naast het reguliere Sleutelwerk ook Richard Bolt aanwezig zijn voor een aircocheck en Jack van der Hoek voor het maken van enkele taxaties.

Waarom uw oldtimer laten taxeren?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren. Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) oldtimerverzekering af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldtimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

De prijs voor een FEHAC goedgekeurd rapport zal slechts € 80,- bedragen. Indien er voldoende tijd is, zal Jack naast het taxeren, ook onze leden van dienst zijn met SLeuteladviezen en biedt hij de mogelijkheid aan leden om hun auto met een endoscoop te inspecteren (in holle ruimtes en balken kijken). Voor meer informatie over taxateur Jack van der Hoek, zie onze clubsite http://www.mb107sl-club.nl/ en klik op de knop “Club Voordeel “.
Voorwaarde voor deze lage taxatieprijs is wel dat er deze dag minimaal 5 auto’s getaxeerd worden. Reageer aub door je officieel aan te melden via onze website voor de SLeuteldag en vermeld bij opmerkingen “taxatie”.

Richard Bolt van Airco Bolt is de hele dag aanwezig om aircosystemen te controleren op lekkages en af te vullen met R437a vloeistof. Richard kan deze dag ongeveer 8 auto’s inplannen, dus geef je op tijd op. Kosten zijn 10 euro per 100 gram gas, waarbij hij gratis fluor (als dat er nog niet inzit) en een uv lampje meelevert. De hoeveelheid gas is af te lezen op een rood stickertje met een aantal W-nummers onder de motorkap. Bij het W-nummer van de auto staat het vulgewicht in R12 erachter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aircosysteem werkbaar moet zijn. Meer info vindt je in dit document. Ook hier geldt uiteraard dat je je officieel moet aanmelden en bij opmerkingen “Aircocheck” moet vermelden.

De SLeuteldag zelf is inmiddels bij iedereen wel bekend. Je hoeft niet te SLeutelen, want voor een gezellig praatje of juist meekijken bij anderen ben je uiteraard ook van harte welkom. Hans heeft een grote collectie 2e hands onderdelen en op die manier kunnen veel problemen ter plaatse verholpen worden voor een scherpe prijs. Wil je weten wat een SLeuteldag inhoudt, kijk dan eens op onze website onder activiteiten naar de foto’s van de voorgaande SLeuteldagen.

Tot 8 april

Vincent Breur
techniek@mb107sl-club.nl

 Zoek op deze site: 
 

 

 

 Advertenties: 

Kuiper Verzekeringen
meer infoKoninklijke
Nederlandsche
Automobiel Club
meer info